banner



Een telefooncel, hamburger en een motor. Bekijk de bijzondere luchtballonnen die werden opgeblazen tijdens de

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets is de kans groot dat je dit systeem tegenkomt; de Bafang middenmotor. Bafang is een grote Chinese fabrikant die motoren bouwt voor tientallen fietsmerken. In deze blog vertellen nosotros je alles over Bafang. Onder andere hoe de kwaliteit is van de motoren, of het aan te raden is om een Bafang fiets te kopen en wat de voor en nadelen van Bafang middenmotoren zijn.

Er zijn heel veel middenmotor systemen op de markt. We kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Omdat een middenmotor veel voordelen heeft ten opzichte van een voorwiel motor zie je dat veel mensen hier tegenwoordig voor kiezen. Wel is het belangrijk om te weten dat een fiets met middenmotor veel duurder is dan een fiets met voorwiel motor. Vaak is het verschil tussen vergelijkbare fietsen met voorwiel en middenmotor zomaar 600 euro. Een degelijke fiets met middenmotor koop je momenteel vanaf ongeveer 2000 euro.

Bafang middenmotor betrouwbaar?

Veel mensen vragen zich af of dit een betrouwbaar systeem is. Omdat het een Chinese fabrikant is hebben mensen soms het idee dat de kwaliteit van de motoren niet goed zou zijn. Echter is niets minder waar. Bafang maakt top kwaliteit motoren voor heel veel fiets merken. Bafang is op het gebied van voorwiel motoren al marktleider en ook op het gebied van middenmotoren doen ze aardig mee.

Omdat ze veel produceren is de kans op kinderziektes en kleine knullige foutjes niet zo groot. Ervaring leert ook dan Bafang behoort tot de meest betrouwbare E-Cycle systemen.

Wat is de prijs- kwaliteitsverhouding?

Ook is de prijs- kwaliteitsverhouding uitstekend. Concurrent Bosch maakt ook enorm goede en betrouwbare motoren maar deze zijn in verhouding een stuk duurder. Een normale Bafang motor is een stuk krachtiger dan het instap model van Bosch.

Bafang motoren hebben een koppel van 80Nm. Bosch motoren hebben een vermogen van maximaal 75Nm en dit vind je over het algemeen alleen terug bij veel duurdere fietsen.

Rijeigenschappen

Ook zijn de rijeigenschappen uitstekend. Bafang motoren zijn vrijwel geruisloos en ondersteunen erg natuurlijk. Door de krachtige motor kun je ook in de bergen of heuvels goed uit de voeten met een Bafang motor.

Bafang onderdelen

Doordat Bafang voor veel verschillende merken produceert zijn er altijd veel onderdelen beschikbaar. Of je nou een Cortina, een Bimas of een ander merk koopt met Bafang systeem, de onderdelen zijn hetzelfde. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere Due east-Bike systemen. Doordat er zoveel merken gebruik maken van het systeem is het eigenlijk ook wel zeker dat je over enkele jaren nog onderdelen kunt krijgen voor je fiets met Bafang systeem.

Accu'south

Bafang accu

Ook is de vervanging van een Bafang accu iets goedkoper dan bij andere merken. Accu'due south blijven enorm duur maar als je een Bafang accu koopt is deze voordeliger dan een accu van bijvoorbeeld Gazelle of Bosch.

Ook blijft Bafang steeds grotere accu's produceren. Je kunt nu al een bagagedrager accu krijgen met maarliefst 750Wh en bij accu's in het frame zelfs nog meer. Bij andere e-bike systemen is dit (nog) niet mogelijk.

De Bafang motor verbruikt wel iets meer energie dan bijvoorbeeld Bosch. Daarom is het ook handig dat je kunt kiezen voor grotere accu'south.

Welke innovaties zijn er?

Ook is Bafang constant bezig met innovatie. Zo kun je een Bafang app downloaden waarmee je over allemaal informatie over je fiets kunt beschikken. Ook zijn fietsen dice een 100% Bafang systeem hebben uit te lezen met een computer. Als je een storing hebt kan de fietsenmaker vaak in 1 oogopslag zien wat er aan de paw is.

Voordelen Bafang middenmotor

  • Betrouwbaar systeem
  • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
  • Veel accu capaciteit mogelijk
  • Krachtige 80Nm motor
  • Onderdelen makkelijk verkrijgbaar
  • Onderdelen relatief betaalbaar
  • Goede rijeigenschappen

Nadelen Bafang

  • Verbruikt iets meer stroom dan Bosch
  • Accumanagement werkt minder goed; accu minder dan xx% dan geen trapondersteuning meer

Verschillende Bafang middenmotoren

Waar Bafang in eerste instantie eigenlijk maar 1 model middenmotor voerde zijn het er nu meerdere geworden. De meest voorkomende is de M400 motor. Tegenwoordig kom je de M420 en M200 ook steeds vaker tegen. Bafang is ook nog bezig met heel veel andere motoren waar we in de toekomst ongetwijfeld meer over gaan vertellen.

De M200 motor is minder krachtig dan zijn grotere broers. Deze heeft een maximaal koppel van 65Nm in plaats van 80Nm. Ook fietst deze over het algemeen iets minder soepel. De M200 motor fietst prima maar als je hem naast een van de andere modellen test zul je duidelijke verschillen merken.

Het is dus goed om te kijken wat voor Bafang motor er precies onder de fiets zit dice je op het oog hebt.

Bafang middenmotor een aanrader?

Absoluut. De prijs kwaliteit verhouding is goed. Ook is het systeem erg betrouwbaar. Mocht je dus nadenken over een fiets met Bafang systeem; om de motor hoef je het niet te laten.

Lees hier meer over middenmotoren: Beste middenmotor

Met een Bafang middenmotor is het zelfs mogelijk om van een normale fiets een eastward-bike te maken.

Veelgestelde vragen

Is Bafang een bekend merk?

Jazeker. Op dit moment is Bafang een van de grootste leveranciers van Eastward-Wheel motoren wereldwijd.

Is Bafang Chinees?

Ja, Bafang is een Chinese fabrikant. Dit zegt overigens niets over de kwaliteit. De meeste Due east-Bike onderdelen worden in Mainland china geproduceerd.

Hoeveel NM heeft een Bafang motor?

Er zijn verschillende Bafang motoren. Over het algemeen zijn deze erg krachtig. De M420 is op dit moment het meest geliefde model en deze heeft een koppel van 80NM.

Wat betekend NM bij een elektrische fiets?

NM staat voor Newton Meter. Dit is een manier om de kracht (koppel) van de motor uit te drukken. Een fiets met 40NM is dus minder krachtig dan een fiets met 80NM. Op het rechte stuk merk je hier weinig van maar in heuvelachtig gebied presteert een fiets met meer koppel veel beter.

Wat is beter? Bafang of Bosch?

Beide systemen hebben voor en nadelen. Over het algemeen zijn ze erg gewaagd aan elkaar. Lees hier meer over de verschillende middenmotoren.

Is Bafang een goede motor?

Bafang motoren zijn erg goed en betrouwbaar. De prijs kwaliteit verhouding is erg netjes en ook de technische specificaties zijn uitstekend.

Welke Due east-Bike merken hebben een Bafang motor?

Heel veel fietsfabrikanten maken gebruik van het Bafang systeem. Veel A merken zoals Cortina maken gebruik van het Bafang systeem.

Hoeveel NM heeft een elektrische fiets nodig?

Dit hangt heel erg van het gebruik af. Fiets je alleen op rechte wegen door de stad? Dan is 40NM meer dan genoeg. Fiets je veel in heuvelachtig gebied? Dan zul je baat hebben aan een krachtigere motor. Ook hebben mensen die veel zwaarder zijn vaak profijt van een krachtige motor.

Source: https://www.ebikebond.nl/bafang-middenmotor/

Posted by: lacysaydrund68.blogspot.com

0 Response to "Een telefooncel, hamburger en een motor. Bekijk de bijzondere luchtballonnen die werden opgeblazen tijdens de"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel